Правила за вдигане от лег

 

Краката да са земята. Дупето и лопатките да са на лежанката. Мостът е разрешен, но в рамките на тези ограничения.

Главата може да се движи.

При изнасянето на щангата можеш да ползваш помощник. Главният съдия те чака да се стабилизираш след като помощникът те е оставил и ти дава команда да започнеш движението. Трябва да започнеш в срок след него, мисля, че ако забавиш повече от 5 секунди съдията има право да те върне или да не ти признае опита, същото може да стане и ако не успееш на време да стабилизираш щангата.

При пускането трябва да опреш до гърдите и да направиш задължителна минимална пауза.

Изполва се екипировка разрешена от правилника на федерацията - има списък.

Забранени са налакътниците и фанели с дълги ръкави, както и ръкавиции омекотители; екипировката стандартно включва фанелка и бинтове за ръцете, както и магнезиев прах.

Фалове могат да бъдат:

- подменстване на краката по време на вдигане

- неспазване на паузата

- тласкащи и бутащи движения с тялото по време на вдигане

- връщане на щангата надолу и ново избутване нагоре

- опити за пружиниране с щангата на гърдите

- вдигане чрез добутване, т.е. накланяне на една страна, водещо до завършване първо от едната страна на щангата, после от другата. 

 

Продължи към:

Културизъм

Силов трибой

 

Facebook Гоце Делчев Puma Sport Зодиак ТопАвто Диети Маями Adidas Лос Анджелис Нострадамус Културизъм RegistryBooster Nike Холивуд Ниагара Очни клиники Секс Отслабване Рак Кучета Баба Ванга Бен Афлек Денвър Кожени дрехи Дънкови Авто Скрийншот RegistryBooster Webuniversity 2012 Зодиак Ванга блог National Geographic Animal Planet Московска стражевая Визит Банско Polezna SEO My BG Agent





{START_COUNTER}