сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Секс и тренировки

Секс и тренировки

Питал ли си се някога дали сексуалният ти живот оказва влияние върху способността на тялото да изгражда мускулна маса във фитнеса? Ако отговорът е да, тук можеш да намериш отговор на въпросите си.
 
Доказано е, че съществува връзка между секса и изграждането на мускули, но по-важно е да разберем каква е тя. Ето някои важни въпроси, въху които си заслужава да помислиш.
 
Цинк и нивата на тестостерон
 
Една от най-важните връзки между секса и мускулния растеж е нивото на цинк в организма. Когато един мъж изпитва оргазъм, заедно със семеннта течност се освобождава цинк. Цинкът е важен хранителен елемент, който е необходим за правилният растеж и развитие на сперматозоидите. Безплодието често е резултат от недостигът на този ценен минерал в тялото.
 
В допълнение, цинк играе ключова роля в развитието на мускулите и е тясно свързан с нивото на тестостерон в организма. Освен това, той е необходим елемент за поддържане на инсулиновия отговор и за регулиране на кръвната захар в организма. Високите нива на инсулин в тялото са предпоставка за интензивен мускулен растеж. Ниските нива на цинк са свързани с по-слабо сексуално желание, както и със затруднения в процеса на изграждане на чиста мускулна маса.

 
Тъй като по време на секс, организмът губи цинк, хората, които водят активен сексуален живот трябва да си набавят този минерал чрез храна или хранителни добавки. Това ще им помогне да предотвратят дефицит, да поддържат здравословно либидо и да постигнат резултати по отношение на интензивен мускулен растеж и развитие.
 
Храните, познато като богати източници на цинк са гъби, спанак, броколи, кисело мляко, агнешко и говеждо месо, стриди, миди, пшеница, кашу, кедрови ядки, сусам и орехи. За съжаление, съдържанието на цинк в храните остава твърде ниско и е почти невъзможно да си набавим необходимата дневна доза единствено чрез диета, поради което се препоръчва приема на хранителни добавки с цинк.
 

 
Секс и физическа сила
 
Когато става въпрос за връзката между секс и изграждане на мускули, трябва да засегнем темата за физическата сила. При повечето мъже, веднага след секс се появява чувство на спокойствие и желание за сън и почивка.
 
Това е резултат от освобождаването на голямо количество окситоцин, познат като "хормон на любовта". Това вещество ти помага да се отпуснеш и те кара да се чувстваш по-слаб, отколкото преди сексуалния контакт. Този фаза на пълно отпускане не продължава дълго време и след нея обичайните хормонални нива в организма се възстановяват, но ако се опиташ да тренираш веднага след сексуална активност, резултатите няма да бъдат сред най-добрите. 
 
Организмът се нуждае от около 3-4 часа, за да възстанови нивото на хормоните, а заедно с това силата и енергията.

 
 
Влиянието на секса върху общите нива на тестостерон
 
Освен проблема с нивата на цинк и ефектите на тестостерона, трябва да разгледаме цялостното въздействие на високата сексуална активност върху нивата на тестостерон и либидото. Обикновено, колкото по-често правиш секс, толкова по-високо е либидото ти. Ако по някаква причина направиш дълга пауза, първоначално сексуланото желание се увеличава, но с течение на времето, ако не достигаш до оргазъм, нивата му най-вероятно ще спаднат.
 
Изследвания показват, че високите нива на тестостерон в организма оказват положително въздействие върху сексуалния нагон. Освен това, концентрацията на мъжки хормон е основен фактор за мускулен растеж и развитие.
 
Изводът е, че за да постигнеш резултати в залата и извън нея, трябва да направиш всичко възможно, за да поддържаш високи нива на тестостерон.

 
 
Сексът и концентрацията
 
Същестува още един аспект на влиянието на секса върху изграждане на мускулите, а именно как той въздейства върху умствения фокус. Концентрацията в залата и извън нея е от решаващо значение за постигане на оптимални резултати. В някои екстремни случаи, ако човек е прекалено обсебен от сексуалното си желание, то може да се превърне в приоритет пред редовните тренировки, което в последствие ще даде отражение върху цялостните резултати и представяне. Това поведение се разглежда като крайност и повечето хора нямат проблем да поддържат нормалния баланс между двете.
 
От друга страна, тренировките са пряко обвързани с желанието на човек да бъде по-сексуално привлекателен, да изглежда добре за противоположния пол и да осъщестява по-чести контакти. 


 
Обобщение

Редовните тренировки и подходящата диета поддържат здравето на тялото и намаляват риска от развитие на сексуални проблеми, като например преждевременна еякулация или еректилна дисфункция.

Както при всяко друго нещо в живота, балансът е от ключово значение. Можеш спокойно да поддържаш здравословен сексуален живот и да получаваш максимума от тренировките за изграждане на мускулна маса във фитнес залата.
 
 
 
Препоръчани тестостеронови бустери:
16
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Когато суплементирате с Л-карнитин, независимо в коя форма, започнете прием от 1-2 грама дневно около тренировката, и постепенно увеличете дозата до 4-5 грама. Приемът може да е пръснат през целия ден, например грам сутрин, преди и след тренировка, и грам преди лягане. Л-карнитинът не действа толкова бързо и осезаемо като креатина, но ще ви помогне да сте по-изчистени и ще ви предпази от хронични мускулни травми."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com