Скотово сгъване за бицепс

 

Скотовото сгъване е отлично упражнение за масата и оформянето на бицепсите. Натоварва най-вече долната им част, близо до лактите. Упражнението представлява сгъване на ръцете, като мишниците са облегнати и неподвижни. За да изпълнявате това упражнение, ще ви е необходима специална пейка, чийто създател е самият Лари Скот - първият Мистър Олимпия. Ако нямате такава, може да използвате лежанка с подвижна облегалка - повдигнете я под ъгъл около 70 градуса (почти на максимум). Постарайте се пейката (лежанката) да е достатъчно мека, за да не убива неприятно на лактите ви. Те трябва да са на ширината на раменете и да не се раздалечават по време на упражнението.

 

Мускули, участващи в движението

Основното натоварване от упражнението пада върху бицепсите. Ако лактите са близо един до друг (тесен хват), се натоварва повече външната му глава. Ако са по-раздалечени, основното натоварване пада върху вътрешната глава. Освен бицепса, в упражнението участва брахиалният мускул, разположен между бицепса и трицепса, и предмишниците.

 

Варианти на Скотовото сгъване

Според използвания уред сгъването бива с щанга, с гири или на долен скрипец. Според начина на изпълнение упражнението бива също 4 вида: унилатерално (с една ръка), билатерално (с двете ръце едновременно), последователно и разнопосочно. Според положението на дланите сгъването бива също 4 вида: в надхват, в подхват, в успореден хват, с променящ се хват. Според ширината на хвата то бива с тесен, широк или променящ се хват. Ето основните разлики между отделните варианти. 

 

Продължи към:

Културизъм

Силов трибой

 

Facebook Гоце Делчев Puma Sport Зодиак ТопАвто Диети Маями Adidas Лос Анджелис Нострадамус Културизъм RegistryBooster Nike Холивуд Ниагара Очни клиники Секс Отслабване Рак Кучета Баба Ванга Бен Афлек Денвър Кожени дрехи Дънкови Авто Скрийншот RegistryBooster Webuniversity 2012 Зодиак Ванга блог National Geographic Animal Planet Московска стражевая Визит Банско Polezna SEO My BG Agent





{START_COUNTER}