Парти грим - есен-зима 2007-2008

Парти грим - есен-зима 2007-2008

Очаква ни сезон, изпълнен с празници, положителни емоции и партита с приятели или колеги. За всека жена е важно да изглежда възможно най-бляскаво и да впечатли околните. За допълването на добрата визия от голямо значение е и добрия грим. За да изпъкнете във всяка компания с негова помощ е необходимо да следвате последните тенденции и съветите на стилистите и да ги съобразите с индивидуалните си черти и излъчване. Минутите, в които правите своя грим за парти са времето, когато можете да развихрите въображението и фантазията си и да си позволите да експериментирате с цветовете и светлината.

Щастливи, свежи и сияещи, така трябва да изглеждаме този сезон според стилистите. Тенденциите налагат дръзки очи с мега дълги мигли и огромни извивки на очната линия, комбинирани със свеж тен и чувствени устни. Във вечерният грим обаче, те се превръщат в истинска палитра на емоциите, хармония на цветовете, които флиртуват с фантазията. Екстремните, наситени цветове, перленият блясък, вечер, особено в здрач, стоят зашеметяващо. Очната линия се завръща в пълния си блясък. За парти е подходяща в черно или блестящо.

Ето няколко варианта за парти грим този сезон.

1. В центъра на внимание – устните.

В този вариант устните са най- силно подчертани. Хита при цветовете е наситеният цикламен тон. Друг вариант е кораловото червено червило – също хит за есента и зимата. Специалистите препоръчват устните да се очертаят с молив в тона на червилото или един тон по-тъмен от него. А също така използването на блясък за устни върху червилото, за да се постигне огледален вид.

Очите са оцветени в меко кафяво с лек розов отенък. Използва се очна линия в сиво и руж в бледо розово.

2. Естествена свежест и нежно излъчване

Меките, топли и свежи тонове са в основата на този тренд. Използват се нюанси, които разкриват една свежа и деликатна женственост. Подходящ е за кафяви очи и светла кожа. Особено модерен за сенки е лилавият цвят в нюанс слива. Под веждите може да се нанесе розово, като тази комбинация може да се съчетае и с мек меден тон под долния клепач. За миглите е подходяща черната спирала. Ружа е в свеж прасковен цвят, а устните в малиновочервено или бледо розово.

3. Жената-вамп

Тук целта е постигането на силно изразителен поглед с лека загадъчност. Подходящ е за сини, сиви или зелени очи. Използват се нюанси, които придават дълбочина на погледа. Очите блестят особено силно, ако изберете бронзови сенки и спирала в цвят тъмна слива. Много интересен ефект може да се постигне с блестящи в златно сенки с меден тон. Устните са подчертани с контурен молив и за тях се препоръчва блясък в динено червено. Тенът е в естествен тон.

4. Smoky eyes

Или така наречения „опушен грим”. Този сезон той се интерпретира по нов начин. Първо се нанася плътна линия над горния и под долния клепач. Горната част на клепача и вътрешната страна на окото се гримират със сребърно сив молив. Нанасят се сенки в сиво и синьо и се размазват с апликатор по посока слепоочията, за да се получи желаният опушен ефект. Подвижната част на клепача се гримира в сиво като гънката на клепача се изсветлява със седефеносин нюанс. Под извивката на веждите може да нанесете мек бял или розов тон.
При този грим за нюанс на ружа се препоръчва съчетанието на матов прасковен цвят и блестящо розово.
За устните се препоръчва бледо розово или цвят пепел от рози, за да се създаде контраст между острия и хипнотизиращ поглед и мекотата на устните.

Надявам се сте намерили вариант за грим за себе си. Ако пък не, може да експериментирате като само се съобразите с новите тенденции.

И накрая нека не забравяме, че усмивката и доброто настроение са първите и задължителни елементи за всяко парти.

Веска Малинова





{START_COUNTER}